Feed industry

Bedrijfsadvies en Projectmanagement in de Feed industry

 

‘Informatie krijgen we vaak veel te laat. Dan kunnen we niet meer bijsturen’

 

Kenmerken van de diervoeder productie zijn de verwerkingssnelheid van de grondstoffen, just-in-time delivery en tracking & tracing van het product.

In de feed industrie gelden een korte productietijd en meestal een 24/7 productie. Grondstoffen en eindproducten moeten voldoen aan diverse kwaliteitssystemen en regelgeving. Kwaliteit van de gegevensverwerking is belangrijk in de feed productie. Bijvoorbeeld om een recall adequaat uit te voeren.

Vaak zijn de forecasts niet realistisch en moet het bedrijf ‘nee’ verkopen. Verhogen van de servicegraad is hier een oplossing.

Veel bedrijven in de feed productie hebben ook te maken met eilandautomatisering. Dit is lastig in het kader van wetgeving. Het administratieve ERP-systeem, de MES-laag (voor detailplanning, productplanning, productanalyse, en resourcemanagement) en de SCADA-laag voor de procescontroles sluiten lang niet altijd op elkaar aan.

Op dit moment werkt ID-Consultancy in de rol van programma manager aan een omvangrijk internationaal project bij Nutreco (status winter 2014). Ook zijn succesvol projecten afgerond bij andere feedorganisaties zoals Sloten.

Heeft u ook behoefte aan advies, een sparringpartner of projectleider binnen uw bedrijf? Neem dan contact op met Ivo Dekker van ID-Consultancy voor meer informatie.