Food industry

Bedrijfsadvies en Projectmanagement in de Food industry

 

‘Informatie krijgen we vaak veel te laat. Dan kunnen we niet meer bijsturen’

 

Kenmerken van de foodproductie zijn de verwerkingssnelheid van de grondstoffen, just-in-time delivery en tracking & tracing van het product.

In de foodsector gelden een korte productietijd en meestal een 24/7 productie. Grondstoffen en eindproducten moeten voldoen aan diverse kwaliteitssystemen en regelgeving. Kwaliteit van de gegevensverwerking is belangrijk in de foodproductie. Bijvoorbeeld om een recall adequaat uit te voeren.

Vaak zijn de forecasts niet realistisch en moet het bedrijf ‘nee’ verkopen. Verhogen van de servicegraad is hier een oplossing.

Veel bedrijven in de foodproductie hebben ook te maken met eilandautomatisering. Dit is lastig in het kader van wetgeving. Het administratieve ERP-systeem, de MES-laag (voor detailplanning, productplanning, productanalyse, en resourcemanagement) en de SCADA-laag voor de procescontroles sluiten lang niet altijd op elkaar aan.

ID-Consultancy werkte voor verschillende bedrijven in de foodbranche zoals de kaasfabrikant DOC Kaas in Hoogeveen en Bolletje in Almelo.

Referenties ID-Consultancy:

Interview DOC kaas over ID-Consultancy

Heeft u ook behoefte aan advies, een sparringpartner of projectleider binnen uw bedrijf? Neem dan contact op met Ivo Dekker van ID-Consultancy voor meer informatie.