Machinebouw

Bedrijfsadvies en Projectmanagement in de machinebouw

 

‘Na oplevering van een installatie wijst men vaak naar elkaar als iets fout gaat’

 

De machinebouw ontwikkelt en levert complete machines als integrale procesoplossing. Machinebouwers hebben veel kennis van het productieproces en het logistieke proces van hun klanten. Ze zijn partners van hun afnemers. Het gaat in de machinebouw om hoge investeringen en specifieke, klantgerichte oplossingen. De machines hebben een lange levensduur. Ze produceren vaak 24 uur per dag, 7 dagen per week.

De doorlooptijd van opdracht tot installatie van een machine, of een productielijn van machines, is vaak enkele weken tot enkele maanden. In de machinebouw komt veel eilandautomatisering voor. Het koppelen van veel verschillende informatie- systemen aan elkaar is lastig.

Daarnaast heeft de branche te maken met complexe planningstrajecten. In het productieproces van een machine, of lijn van machines, komen veel wijzigingen voor. Dit komt door de lange doorlooptijd en voortschrijdend inzicht bij de klant.

Machinebouwers staan vaak voor een ‘Make or Buy’ beslissing. ID-Consultancy ondersteunde reeds  verschillende machineproducenten: Bollegraaf Recycling Machinery en Convenience Food Systems (CFS)