Referentie | DOC kaas

DOC kaas (Hoogeveen)

 

Bij DOC kaas werkte ID-Consultancy in de periode 2001 t/m 2010 o.a. als business consultant, projectleider en adviseur voor de financieel directeur.

 

DOC Kaas is een zuivelcoöperatie sinds 1895 en produceert op twee locaties in Hoogeveen folie- en natuurkaas. In 2014 produceerde DOC ruim 130.000 ton Nederlandse kaas en vermarktte deze wereldwijd aan retail, foodservice en industriële afnemers.
Begin 2001 stond DOC Kaas voor de uitdaging een geheel nieuwe, tweede productielocatie in Hoogeveen te gaan realiseren. Ook was het van belang de verouderde ICT hulpmiddelen te vervangen. Deze vervanging moest aansluiten op huidige en toekomstige werkwijzen van de organisatie.

DOC heeft ID-Consultancy ingeschakeld voor diverse opdrachten. Variërend van de selectie en invoering van een ERP-systeem, de migratie, procesoptimalisatie en gedragswijziging in de organisatie. Voorbeelden van het laatste zijn het vereenvoudigen van de administratieve handelingen en het reduceren van fouten bij de opslag en uitlevering van kaas. Ook heeft Ivo Dekker ondermeer het programmaplan ontwikkeld en de gerelateerde projecten gedefinieerd.
In 2009 is het project succesvol opgeleverd, inclusief de migratie van Movex naar M3 met daarbij ook de invoering van een kwaliteitssysteem (QIS) gekoppeld met ERP en de verschillende scadasystemen.

Disciplines en werkzaamheden van ID-Consultancy bij DOC Kaas in Hoogeveen: Pakketselectie – Projectleider – Business consultant & adviseur voor financieel directeur – Movex van Intensia (ERP) – M3 (ERP) – Navision (ERP) – CSB (ERP) – Scadasystemen GEA, Elten, Willett – Implementatieprocessen – Verandermanagement

 

Lees hier het interview met DOC-kaas over ID-Consultancy