Referentie | Bollegraaf

Bollegraaf Recycling Solutions

 

ID-Consultancy was intern projecleider, business consultant en adviseur voor de holding bij Bollegraaf Recycling Solutions in de periode 2004-2010

 

Bollegraaf uit Appingedam (Groningen) levert wereldwijd machines voor de recycling van oud papier, inzamelaars van industrieel en huishoudelijk afval, gemeenten en bedrijven die volumineus afval produceren.

Dankzij onder andere de bewustwording van de kwetsbaarheid van het milieu is  Bollegraaf is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De interne organisatie paste zich daarop aan, echter de automatisering destijds nog niet voldoende. ID-Consultancy fungeerde in die periode als interne projectleider voor het selecteren en implementeren van diverse ICT-oplossingen.

ID-Consultancy heeft samen met Bollegraaf een concept bedacht voor de koppeling van de verkoop-, engineerings-, logistieke en productieprocessen. De verkopers kunnen daardoor nu met een productconfigurator snel inzichtelijk maken wat mogelijke oplossingen zijn voor de klant. De verkoper maakt een flowchart van het logistieke proces van de klant en gaat daarbij uit van de output die de klant uit het afval wil halen.

Productconfigurator bij Bollegraaf Recycling Solutions

De productconfigurator geeft aan wat de klant nodig heeft en welke investeringen daarvoor nodig zijn. Hierbij worden eerst logische vragen beantwoord: wat gaat erin en hoe moet het eruit komen? Als deze vragen beantwoord zijn, is de configuratie van de machine al bijna bepaald. In dit proces wordt de kennis uit de hoofden van de mensen gehaald en vastgelegd in een ICT-systeem. Bovendien werkt de productconfigurator naadloos samen met het CAD- en ERP-systeem.

Disciplines en werkzaamheden bij Bollegraaf: CAD – CRM – Verandermanagement – Projectleider – Business Consultant – MS Axapta (ERP) – Sofon (productconfigurator) – Interfaces – Solid Edge (3D CAD) – PDM (Team Center)